Kuchenne je t’aime czyli kuchnia od serca podczas 8. Targów FOOD-to-GO w...

Kuchenne je t’aime czyli kuchnia od serca podczas 8. Targów FOOD-to-GO w Gdańsku

PODZIEL SIĘ

„Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia” – słowa noblisty George’a Bernarda  Shawa powinny być mottem i drogowskazem każdego przedstawiciela szeroko pojętej branży gastronomicznej. Tylko kuchnia tworzona z miłością, pasją i z sercem daje gwarancję sukcesu. Taką właśnie kuchnię restauratorzy będą mogli podpatrzeć podczas 8. już edycji Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. 6 i 7 lutego w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AMBEREXPO w Gdańsku zaprezentuje się blisko 100 wystawców. Gośćmi specjalnymi imprezy będą m.in. jedni z najpopularniejszych młodych szefów kuchni – Aleksander Baron oraz Sylwia Ładyga.

Kuchnia od serca” to hasło tegorocznych branżowych Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Na wydarzeniu będzie można poczuć magię święta miłości, próbując wyśmienitych potraw i słodkości przygotowanych specjalnie z okazji zbliżających się Walentynek!

Słodkie i słone desery, lody, food trucki, gotowe dania, napoje alkoholowe i bezalkoholowe, a także prezentacje akcesoriów do parzenia kawy czy wyposażenia ogródków gastronomicznych. Dodatkowo – strefy tematyczne skupiające producentów i dystrybutorów wyrobów piekarniczych i cukierniczych. To wszystko już wkrótce!

Nuta świeżości i francuskiego bistro

Co roku ogromnym zainteresowaniem podczas targów cieszy się Strefa Deserowe Inspiracje, która proponuje m.in. produkty z czekolady, koktajle, sorbety, kawę, herbatę i poznanie sztuki dekorowania ciast i tortów. W tym miejscu spotykają się mistrzowie cukiernictwa i kucharze, dzięki którym możemy smakować prawdziwych arcydzieł kulinarnych.

Z kolei Strefa Multi Cafe – nowość na targach – poprzez swój charakter przybliży odwiedzającym klimat francuskiego bistro. Zwiedzający znajdą tu np. porady dotyczące wystroju ogródków gastronomicznych i lokali gastronomicznych: zaprezentowane zostaną m.in. zastawy stołowe, meble, oświetlenie i akcesoria z zakresu architektury ogrodowej.

Goście specjalni: Sylwia Ładyga i Aleksander Baron
Atrakcją wydarzenia będą wyjątkowe spotkania z jednymi z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni młodego pokolenia. Na targi zawitają Sylwia Ładyga – uczestniczka programu MasterChef i blogerka kulinarna oraz Aleksander Baron, na nowo przywracający do łask polskie smaki. Ponadto gośćmi targów będą Jola Słoma i Mirek Trymbulak – autorzy książek kucharskich i serii programów kulinarnych, takich jak „Atelier Smaku”, a także Zyta Górna – gospodyni z Kaszub.

W tak znakomitym gronie uczestnicy targów odkrywać będą tajniki najciekawszych kulinarnych propozycji, tworzonych z pasją i wielkim sercem. Spotkania zaplanowane są w Strefie Prezentacji i Warsztatów.

Targi FOOD-to-GO – oferta dla szefów kuchni i młodych wilków
Bogata oferta targów przeznaczona jest dla właścicieli i szefów kuchni, restauracji, hoteli, pensjonatów i ośrodków wypoczynkowych, a także dla osób planujących otwarcie sezonowej działalności gastronomicznej w miejscowościach nadmorskich. Każdy zwiedzający znajdzie dla siebie coś interesującego.

Wystawcy z kolei mogą promować swoje produkty przed wyselekcjonowanym, branżowym audytorium – zasięgnąć informacji na temat aktualnych potrzeb klientów oraz nawiązać nowe kontakty handlowe.

Targi FOOD-to-GO odbędą się w dniach 6-7 lutego w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AMBEREXPO w Gdańsku. Co roku uczestniczy w nich blisko 100 wystawców i 3000 zwiedzających. Tegoroczna rejestracja internetowa dla branżowych zwiedzających potrwa do 2 lutego.

Szczegółowe informacje na stronie: www.foodtogo.pl
PODZIEL SIĘ

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ