Świąteczne przysmaki w Toruniu!

Świąteczne przysmaki w Toruniu!

PODZIEL SIĘ

Centrum Targowe “PARK” zaprasza na Świąteczne Przysmaki Regionów, które odbędą się w dniach 16-17 grudnia 2017.

Impreza dedykowana jest wszystkim producentom i dystrybutorom żywości regionalnej, tradycyjnej, ekologicznej i unikatowej. Podczas obu dni wystawcy zaprezentują mieszkańcom woj. kujawsko-pomorskiego i przybyłym gościom wyroby i przysmaki z różnych regionów Polski i świata. Termin imprezy sprzyja zakupom nie tylko tradycyjnych wyrobów, ale także poszukiwaniom nowych smaków, których nie może zabraknąć na świątecznych stołach.

Świąteczne Przysmaki Regionów to przede wszystkim niepowtarzalna szansa na poznanie nowych, wręcz ciekawych potraw, które bardzo często są przygotowywane tylko raz do roku – właśnie w czasie Świąt Bożego Narodzenia. Odwiedzający będą mieli okazję spróbować oraz zakupić przysmaki wytworzone przez lokalnych wytwórców, małe, rodzinne firmy, gdzie stawia się przede wszystkim na jakość potraw. Zapraszamy do odbycia z nami kulinarnej podróży przez całą Polskę i pozostałe części świata. Degustacje naszych lokalnych smaków są atrakcją zarówno dla szukających nowości młodych ludzi, jak i przywiązanych do tradycji osób starszych.

Świąteczne Przysmaki Regionów z roku na rok przyciągają do naszego bogatego turystycznie miasta coraz większą liczbę kupców i wystawców, którzy oferują ekologiczne, tradycyjne, regionalne potrawy, aromatyczne nalewki, swojskie wędliny, ryby, soki tłoczone z polskich owoców, niepowtarzalne w smaku sery, egzotyczne bakalie, przyprawy, herbaty czy kawy i tym podobne produkty – wyliczają organizatorzy. – Goście, odwiedzający Centrum Targowe „PARK” będą zachwyceni mnogością smaków i zapachów. Jesteśmy przekonani, że z chęcią zaopatrzą się w zdrową, nieprzetworzoną żywność. W świątecznym wystroju hali i wyjątkowej atmosferze będą mogli dokonać zakupów, dzięki którym przygotują smaczne, tradycyjne i bardzo aromatyczne Święta Bożego Narodzenia – dodają.

Świąteczne Przysmaki Regionów to spotkanie z dziedzictwem kulinarnym zarówno naszego województwa, jak i pozostałych regionów Polski, okazja do poznania potraw i składników, które często są zapomniane, albo trudno dostępne.

PODZIEL SIĘ

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ